Checklist: Wat neem je mee naar de mineralenbeurs als standhouder?

Wat neem je mee naar een mineralenbeurs? Complete checklist voor standhouders aangeboden door mineralengroothandel Kristal Kartel

Als je van plan bent om deel te nemen aan een mineralenbeurs of een markt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier geven we je een handige checklist met alles wat je nodig hebt om succesvol deel te nemen. Zo ben je er zeker van dat je niets vergeet en kun je je volledig concentreren op het verkopen van je prachtige mineralen en kristallen die je uiteraard allemaal kan vinden bij mineralen groothandel het Kristal Kartel in Halsteren bij Bergen op Zoom.

1. Mineralen en kristallen

Uiteraard neem je een uitgebalanceerd assortiment aan mineralen, kristallen en edelstenen mee naar de beurs. Zorg ervoor dat je een gevarieerd aanbod hebt in diverse prijsklassen, zodat je voor ieder wat wils kunt bieden. Bij mineralen groothandel het Kristal Kartel adviseren we je graag over het optimale assortiment voor jou.

2. Doeken voor op tafel

Om je kraam er netjes en verzorgd uit te laten zien, is het belangrijk om doeken mee te nemen voor op de tafel. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur waarop de mineralen en kristallen goed opvallen. Let op dat de kristallen niet de zelfde kleur als het doek hebben. Bergkristal op wit of zwarte toermijn op zwart valt niet of nauwelijks op.

3. Verlichting

Goede verlichting is essentieel om je mineralen en kristallen zo mooi mogelijk te presenteren. Kies bij voorkeur voor ledverlichting met een kleurtemperatuur van 6000K (daglicht), want dit laat de kristallen en de kleuren het beste uitkomen. Je kan kiezen voor spots, bouwlampen, vloerlampen of bureaulampen. Vergeet niet om stroomkabels en stekkerdozen mee te nemen!

4. Prijskaartjes

Zorg ervoor dat je prijskaartjes bij je hebt, zodat je klanten gemakkelijk kunnen zien wat de prijzen zijn van je mineralen en kristallen. Je kunt de prijskaartjes vooraf al op de producten plakken of ze op tafel leggen bij de betreffende items.

5. Visitekaartjes

Neem voldoende visitekaartjes mee, zodat geïnteresseerde bezoekers later nog eens contact met je kunnen opnemen of je website kunnen bezoeken. Het is een eenvoudige manier om je netwerk uit te breiden en naamsbekendheid te vergroten. Ook kan je een flyer laten maken met hierop jouw info of een kortingscode voor een volgende aankoop.

6. Tasjes voor aankopen

Zorg voor tasjes waarin klanten hun aankopen kunnen doen. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om de gekochte mineralen en kristallen mee te nemen en het geeft een professionele uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan ecologische tasjes die milieuvriendelijk zijn. Je zal zien dat dit gewaardeerd wordt!

7. Stoel om te zitten

Neem een eenvoudige stoel mee, zodat je af en toe even kunt zitten tijdens de beurs. Het kan een lange dag zijn en het is fijn om af en toe even rust te pakken als de drukte dit toelaat.

8. Pen en papier

Neem pen en papier mee om aantekeningen te maken, bijvoorbeeld om bij te houden welke mineralen en kristallen je hebt verkocht of om contactgegevens van geïnteresseerde bezoekers te noteren.

9. Tiewraps

Tiewraps zijn handig voor van alles, zoals het vastmaken van prijskaartjes, het bundelen van kabels en allerhande onverwachte zaken die je tegen gaat komen. Neem er dus een aantal mee naar de beurs.

10. Kas met wisselgeld

Zorg ervoor dat je voldoende wisselgeld bij je hebt, zodat je klanten gemakkelijk hun aankopen kunnen betalen. Neem zowel munten als briefgeld mee in verschillende coupures.

11. Inpakmateriaal

Neem kranten of ander inpakmateriaal mee om de verkochte mineralen en kristallen zorgvuldig in te pakken voor je klanten. Zo kunnen ze hun aankopen veilig mee naar huis nemen.

12. Plakband en een schaar

Plakband en een schaar zijn altijd handig om bij je te hebben, bijvoorbeeld om inpakmateriaal vast te plakken of om prijskaartjes op maat te knippen. Een rol Duck tape is ook zeker een aanrader.

13. Uitbreidingsmateriaal voor je kraam

Indien toegestaan, neem dan platen mee om je kraam uit te bouwen naar 1 meter diepte. Zo creëer je extra ruimte om je mineralen en kristallen te presenteren.

14. Kraamdecoratie

Maak je kraam aantrekkelijk met decoratie, zoals verhoginkjes, kistjes, ringen om bollen op te zetten of standaardjes om kristallen rechtop te zetten. Dit maakt je kraam uitnodigend en zorgt ervoor dat je mineralen en kristallen goed opvallen.

15. Vervoersmateriaal

Neem dozen of kratten mee om je mineralen en kristallen in te vervoeren. Zorg ervoor dat ze goed beschermd zijn tijdens het transport. Een steekkarretje of ander hulpmiddel om je spullen uit te laden is ook handig om mee te nemen.

16. Pinapparaat

Hoewel veel mensen nog wel contant geld op zak hebben zijn meer dan de helft van alle transactie via pin. Zorg ervoor dat je een pin apparaatje bij hebt zodat niemand het excuus kan geven dat ze niet genoeg geld in hun portemonnee hebben.

17. Afdek materiaal

Indien je op een mineralenbeurs of markt staat die langer duurt dan 1 dag zal je je kostbare spullen willen afdekken voor de nacht. Denk hierbij aan afdekzeil of doeken. Ook lakens kunnen een prima manier zijn om de kristallen te onttrekken aan het zicht.  

Gereed voor de mineralenbeurs

Met deze checklist ben je helemaal klaar om deel te nemen aan een mineralenbeurs of markt. Veel succes en plezier bij het verkopen van je mineralen en kristallen en neem gerust contact met het Kristal kartel op voor advies op maat en de inkoop van je assortiment.