Waarom iedere kristallen verkoper aan Black Friday zou moeten deelnemen

Black Friday Deal bij Mineralengroothandel kristal kartel

Black Friday, het fenomeen dat oorspronkelijk uit Amerika komt, heeft zich in de loop der jaren over de hele wereld verspreid. Voor veel retailers is dit dé kans om hun omzet aanzienlijk te verhogen. Maar is het ook relevant voor de wereld van edelstenen, mineralen en kristallen? Het antwoord is een volmondig ja! Hier zijn enkele redenen waarom het voor jou als retailer verstandig is om mee te doen aan Black Friday.

1. Vergroot je zichtbaarheid

Black Friday is niet alleen een dag (of week) van kortingen, maar ook het moment waarop consumenten actief op zoek zijn naar nieuwe winkels en producten voor de feestdagen. Door deel te nemen, breng je jouw winkel of webshop onder de aandacht met unieke kortingen. Zorg dat je bij iedere bestelling een fysiek kaartje stopt met je naam erop voor een onuitwisbare indruk. 

2. Concurrentievoordeel

Terwijl veel retailers in de mode- en elektronicabranche al jaren deelnemen aan Black Friday, is het in de wereld van mineralen en kristallen nog relatief nieuw. Dit biedt een unieke kans om je te onderscheiden van de concurrentie. Wees niet bang voor de mening van anderen. Uiteindelijk wordt iedereen vrolijk van een koopje of een goede deal!

3. Verhoogde verkoop

Met de juiste aanbiedingen en marketingstrategie kun je op Black Friday een aanzienlijke piek in je verkoop realiseren. Dit is een geweldige kans om nieuwe klanten te binden en bestaande klanten iets extra’s te bieden, zeker in de aanloop naar de feestdagen. Wellicht lever je iets in op de marge, maar dit zie je weer terug in volume. 

4. Ruim oude voorraad op

Heb je nog oude voorraad liggen? Black Friday is het perfecte moment om deze met korting te verkopen en ruimte te maken voor nieuwe producten. Heb je deze niet? Vraag dan eens aan de groothandel of ze nog een leuke deal hebben liggen!

5. Versterk de relatie met je klanten

Bied speciale deals of exclusieve producten aan voor je trouwe klanten, bijvoorbeeld in de vorm van een exclusieve pre-sale die alleen toegankelijk is voor je trouwe klanten. Dit versterkt niet alleen de band met hen, maar moedigt ook mond-tot-mondreclame aan.

6. Breid je klantenbestand uit

Black Friday trekt een breed scala aan shoppers aan. Dit is een uitstekende gelegenheid om nieuwe klanten te werven die normaal gesproken misschien niet naar edelstenen of kristallen zouden kijken en je op deze manier toch weet te bereiken. Van een beginnend verzamelaar kun je nog jarenlang plezier hebben.

7. Verhoog de naamsbekendheid

Door deel te nemen aan Black Friday, vergroot je de bekendheid van je naam. Mensen die je aanbiedingen zien, zullen je eerder onthouden, zelfs als ze op dat moment geen aankoop doen. Het genereert ook extra likes en volgers op sociale media.

Bij mineralengroothandel Kristal Kartel merken we dat er een groeiende interesse is in de wereld van edelstenen en mineralen. Mensen zijn steeds meer op zoek naar unieke, natuurlijke producten voor in huis of om bij zich te dragen, zowel voor het interieur als voor de fijne energie van de kristallen. Black Friday is daarom het ideale moment om deze prachtige producten onder de aandacht te brengen en nieuwe klanten aan te trekken.

Black Friday conclusie

Of je nu een fysieke winkel hebt, verkoopt op beurzen, via een webshop of via sociale media, deelname aan Black Friday biedt tal van voordelen. Het is een kans om je verkoop te verhogen, je zichtbaarheid te vergroten en je te onderscheiden in de markt. Bij de mineralengroothandel Kristal Kartel ondersteunen we onze retailers in hun Black Friday-avontuur met speciale aanbiedingen en advies. Dus waar wacht je nog op? Maak van deze Black Friday jouw meest succesvolle verkoopmoment en maak direct een afspraak!